Hem
 
Kundzon
 
Epost:

Lösenord:
   Risk & Försäkring Online – 
dagliga affärsnyheter om försäkringsbranschen

Peggat & Klarts försäkring för golfanläggningar bäst i
jämförelse


Det oberoende skaderegleringsföretaget Skadejuridik i Norden AB har jämfört Peggat & Klarts försäkringslösning för Sveriges alla golfanläggningar med Folksams.
   Folksams nya golfförsäkring är framtagen tillsammans med Svensk Golfbaneförsäkring på uppdrag av Svenska Golfförbundet, SGF. Men Peggat & Klart vinner jämförelsen och allt fler anläggningar väljer nu dem. Anpassade villkor istället för standardlösningar är anledningen.
   Skadejuridik kom bland annat fram till följande i sin bedömning:
  "Eftersom Folksams försäkring bygger på ett villkor som är generellt för många branscher blir det trots tillägg inte lika omfattande och bra anpassat till golfklubbarnas verksamhet som Peggat & Klarts villkor."
   – Verksamheten på en golfklubb liknar ingen annan verksamhet och därför passar inte de stora försäkringsbolagens standardvillkor. Den försäkring och de villkor vi erbjuder liknar inga andras och är till alla delar anpassade efter de behov och risker som finns på en golfbana.
Jag är mycket glad och stolt över att återigen få bekräftat att vi har den bästa försäkringen och de bästa villkoren, säger Ola Lindgren, vd för Peggat & Klart AB, till Risk & Försäkring Online.

   – Nuförtiden har golfklubbarna ofta en ansträngd ekonomi och en stor skada på golfanläggningen kan göra att klubben kan gå i konkurs. Det är därför extra viktigt att ha ett brett anpassat försäkringsskydd. Jag anser inte att samarbetet mellan SGF och Folksam bygger på att leverera den bästa försäkringen för golfklubbar, säger Ola Lindgren.
   För tre år sedan gjorde skaderegleringsföretaget Crawford & Co på uppdrag av GAF, Golfadministratörernas förening, en villkorsjämförelse för att klargöra vilken försäkring som var bäst för Sveriges golfklubbar. I jämförelsen ingick Peggat & Klart, Folksam, Sveland och If. Crawford kom då fram till att Peggat & Klart ger det mest omfattande skyddet.
Peggat & Klart AB är ett försäkringsföretag som uteslutande försäkrar verksamheter inom golf. Företaget har licens och tillstånd hos Finansinspektionen. Försäkringsgivare för Peggat & Klarts risker är i dag Gjensidige Forsikring ASA, Norge, Svensk filial.

Källa: Risk & Försäkring